Spara pengar på mat och dryck som pensionär

När du har gått i pension kanske du har begränsat med pengar varje månad eller så kanske du bara vill hålla igen lite. Oavsett av vilken anledning du vill spara pengar finns det fina pensionärsrabatter att utnyttja för att få ner priset på exempelvis mat och dryck. Det finns till exempel många rabatter på olika matkassar och köksutrustning. Du som tar dig tid att leta rabatter och förmåner som erbjuds till pensionärer kan spara åtskilliga kronor. Mat är något som alla behöver och om du kan få din mat lite billigare kan du ha lite pengar över för att kunna göra något annat kul. Lite extra pengar kan ge dig en extra guldkant på tillvaron. Du kan köpa en matkasse och laga all din mat hemma istället för att äta ute. Förutom rabatter på mat finns det rabatter på allt möjligt som exempelvis mobilabonnemang, trädgårdsprylar och växter, kläder, träning och resor.

Många pensionärer är fattiga

Många pensionärer får ut väldigt lite pengar och riskerar att leva i fattigdom. Det kan bli en stor omställning att bli pensionär och få ekonomin att gå ihop. För att få pengarna att räcka till finns det några saker som du kan tänka lite extra på. Om du vill resa ska du försöka att resa när alla andra inte reser, undvik skollov och högtider. Passa istället på att njuta av lugnet hemma när alla andra åker iväg. Om du ska klippa dig eller färga håret kan det vara en bra idé att leta efter elevbehandlingar, det är oftast mycket billigare. Om du känner att du orkar och har lust kan det vara värt att jobba lite extra. Kanske inom vården eller barnomsorgen? Att jämföra elavtal och mobilabonnemang är bra att göra lite nu och då. Det kan du spara in ganska många kronor på.

Gör en budget för att hålla koll på pengarna

För att ha stenkoll på ekonomin kan det vara bra att göra en budget. Planera dina inköp för att veta vad du behöver lägga pengar på och vad du har över för fritidsintressen och andra roliga saker. Det är lättare att veta vad du kan skala ner på och vad du ska prioritera om du har en budget. När du planerar att göra ett större inköp är det bra att jämföra priser för att kunna hitta det billigaste priset på den saken du är ute efter.