Så väljer du hållbart kött

Allt fler vill idag äta mer hållbart när det kommer till kött. Man vill ha kött som är hållbart producerat och som samtidigt är snällt för miljön. Med tanke på de många alternativ som finns kan det dock vara svårt att veta vad som är hållbart och inte. Det är något som Konsumentverket tidigare rapporterat om.

Vill du välja mer hållbart kött vill vi naturligtvis hjälpa dig på traven. Ju mer närproducerad och miljövänlig mat vi väljer, desto bättre blir det för både hälsa och natur. Ett exempel på en mycket bra leverantör av svenskt kött är Snellman, som erbjuder 100 % kött från sin egen gård och som tar ett stort eget ansvar genom hela processen.

4 tips för mer hållbart kött

Här nedan har vi samlat några riktigt bra knep som du kan använda dig av för att säkerställa att du väljer kött som är hållbart och som bidrar till ett bättre samhälle – både för människor, djur och natur.

  • Satsa alltid på ekologiskt kött eller kött som är KRAV-märkt. Dessa symboler är enkla och tydliga att hitta på alla köttprodukter.
  • Att välja naturbeteskött är också ett mycket bra alternativ. Här kan du t.ex. leta efter en certifiering från Svenskt Sigill.
  • Även om det är billigare att köpa kött från andra länder bör du alltid välja svenskt kött. Detta kan du tydligt se då förpackningarna är märkta med ”Kött från Sverige” eller ”Från svenska gårdar”.
  • Att äta mindre kött och väljer mer växtbaserade produkter är också ett bra sätt om du vill minska klimatpåverkan som köttindustrin bidragit till.

Dryck och mat