Säkerställ att restaurangmaten är utsökt med storköksservice

Att driva en restaurang och kunna servera utsökt mat och dryck innebär att du måste underhålla köksutrustningen. Det är inte helt lätt att underhålla och reparera köksutrustning eftersom det alltid finns mycket jobb i en restaurang. I själva verket kan det vara så mycket att göra att du måste stanna och jobba övertid. Dock går det inte komma från det faktum att köksutrustningen måste fungera felfritt för att hålla restaurangen operativ och lönsam.

Vanliga maskiner och köksutrustning som måste fungera felfritt i varje restaurang är:

  • Kylskåp.
  • Frysar.
  • Fritöser.
  • Spisar.
  • Ugnar.
  • VVS-enheter.

Vikten av förebyggande underhåll av köksutrustning kan inte understrykas nog. Om köksutrustning går sönder kan hela köket stanna och leda till att du inte kan servera maträtter. Till följd lämnar snabbt missnöjda kunder restaurangen och du förlorar intäkter. Genom att regelbundet underhålla all köksutrustning minskar du sannolikheten för fel och komplikationer. Den goda nyheten är att du på servicepartner-rms.se enkelt kan boka service på produkter från kända varumärken som Berkel, Charvet, Comenda och Electrolux. Service Partners RMS är experter på att installera, serva och sälja reservdelar till storköksutrustning. Du bokar service direkt på Service Partners RMS webbplats genom att fylla ett formulär. Där anger du uppgifter om felet som typ av maskin, fabrikat, modell, serienummer samt en felbeskrivning av problemet. Du kan även bifoga bilder.

5 fördelar med att underhålla köksutrustning

Du har många långsiktiga fördelar av att underhålla din köksutrustning med hjälp av Service Partners RMS. Fem av de viktigaste är:

1. Ökar livslängden på din köksutrustning. Maskiner och utrustning i köket är en stor investering och det kostar mycket pengar att köpa nytt. Förebyggande underhåll ser till att livslängden på utrustningen blir längre och att du slipper spendera pengar på ett utbyte. Det ger dig mer pengar över till att investera i andra delar som till exempel nya bord och stolar.

2. Minskar behovet av dyra reparationer. Förebyggande underhåll betyder färre reparationer och mindre stress. Eventuella problem med din köksutrustning kan upptäckas i tidigt stadium och åtgärdas innan de eskalerar och blir alltför svåra att lösa. Att vara passiv och endast reagera när något går sönder kommer att leda till stillestånd och minskad produktivitet.

3. Bevarar värdet. Underhåll kan betraktas som en investering eftersom det bevarar värdet på din köksutrustning. Faktum är att det finns stor marknad för begagnad köksutrustning bland nystartade företag och restauranger. När det är dags att uppgradera din köksutrustning är det därför en bra idé att sälja. Med välskött köksutrustning i gott skick kan du sälja till högre pris än motsvarande utrustning i dåligt skick.

4. Minskar risken för olyckor och skador. Bristande underhåll och misskött köksutrustning kan i värsta fall leda till en olycka som brännskador, brand, läckor och explosioner. Du minskar även risken för bakterietillväxt och matförgiftning som kan göra kunder sjuka. Genom regelbundet underhåll och service garanterar du dina anställdas och kunders säkerhet. Detta skyddar i sin tur också ditt anseende och rykte.

5. Ökar effektiviteten och produktiviteten. Med förebyggande underhåll och service på din köksutrustning gör du inte bara att den fungerar felfritt, utan du ser också till att den fungerar optimalt och mer energieffektivt.